• +3620 253-7779

Webáruház termék adatátadás Árukereső felé

virtuemart-termek-adatatadas-arukereso-fele Joomla weboldalak, Virtuemart webáruházak - Webáruház termék adatátadás Árukereső felé

Napjainkban egyre többen vásárolnak online, de egyre többen is pályáznak a vevők kegyeire, így népszerűek az áru összehasonlító oldalak közöttük az Árukereső is.
Az árukereső képes csv vagy xml fájlban kapott adatok feldolgozására, így megoldható a termékek automatikus frissítése is az árukereső.hu oldalon. Több ügyfelünk is kérte oldjuk meg ezt az automatikus frissítést az Árukereső felé VirtueMart webáruháza esetében.

A megoldás elvileg egyszerű, mert csak el kell készíteni egy php szkriptet amely a szükséges adatokat a megfelelő struktúrában kiírja egy CSV vagy egy XML fájlba. A gond azonban az, hogy több ezer termék esetében a php fájl futása meghaladhatja a szerveren engedélyezett futási időt.

Emiatt a feldolgozást kénytelen voltunk darabokra bonatni és egyszerre csak pár száz termék adatait kiírni a készülő fájlba, majd a következő pár száz termék adatival dolgozni és hozzáírni a fájlhoz. Ezt a ciklust egésszen addig végezzük amíg a termékista végére nem érünk. Az így elkészült CSV vagy XML fájl akár több Megabyte méretű is lehet.
A fájl készítése során figyelembe vettük a termékek árát és az esetleges készletet, így a termékeknél termékre szabottan adjuk át az árukereső felé a szállítási árat és határidőt.

Ez a szkript tulajdonképpen bármilyen webáruház megoldásnál alkalmazható, de természetesen módosítani kell a webáruház adatbázisához.

A lista készítése naponta egyszer időzített php futtatással történik. Ezután már nincs más feladat csak az árukereső beállításainál megadni azt az URL-t ahol a php szkript fájl által készített terméklista elérhető.

 

Joomla és VirtueMart szakértő: 1028 Budapest, Vadkörte utca 1 | +3620 253-7779 | +361 3970933 | support@webprogramok.hu | Facebook

Kérdése van? Írjon vagy telefonáljon!

Tel-e-universum Kft.
Weboldalak és webáruházak készítése

Cím: 1028 Budapest, Vadkörte utca 1.
Telefon: +36-20-2537779
E-mail: support@webprogramok.hu

Top